Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EGÉSZSÉGÜGY

2009.03.11

A helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV. törvény az önkormányzatok kötelezően ellátandó feladatai közé sorolja az egészségügyi alapellátás biztosítását. Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény szerint a települési önkormányzat az egészségügyi alapellátás körében gondoskodik a háziorvosi, házi gyermekorvosi, a fogászati alapellátásról, az ezekhez kapcsolódó ügyeleti ellátásról, a védőnői és az iskola-egészségügyi szolgálatról.

A város lakosainak járóbeteg szakellátását a VESZ Egészségügyi Szolgáltató Kht. végzi. A járóbetegek tizenöt telephelyen harmincöt féle  szakellátási szolgáltatást tudnak igénybe venni, beleértve a gondozási tevékenységeket is.  A szakellátáson kívül a VESZ Kht. alapellátásként működteti az iskolafogászatot (18 fogorvos, összesen 7  telephelyen), az anyatejgyűjtő állomást, az iskola-egészségügyi ellátást ( 16 iskolaorvos, 32 iskolavédőnő, 66 telephelyen) és védőnői szolgálatot (86 védőnő 16 telephelyen).
Fekvőbeteg ellátást a Debreceni Egyetem Egészség- és Orvostudományi Egyetem Klinikáin, valamint  az Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt. által   működtetett Kenézy Gyula Kórházban  kaphatnak a debreceni betegek

                                                                                                                         Egészségügyi infók

 


                                                        Háziorvosi rendelők

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.