Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MIRE JÓ A ZÖLD TEA?

2009.03.23

Kivételesen jó zsírégető

Mi mindenre jó a zöld tea?

Egy növény, egy ital, ami csak pár éve él a magyar köztudatban, mégis mindenki isteníti. Ön is ismeri a zöld tea jótékony hatásait? Hogy csak párat említsünk rögtön az elején: a zöld tea hátráltatja az öregedés folyamatát, segít megelőzni a rákot és gátolja az elhízást is!

Mára már tudományosan is igazoltak a zöld tea jótékony hatásai.

Minek köszönhető a zöld tea egészségre gyakorolt pozitív hatása?


A zöld teában megtalálható polifenolok és flavonolok antioxidáns hatásúak! Ha Ön elfogyaszt egy csésze zöld teát, több antioxidánst juttathat a szervezetébe, mint például egy adag brokkolival! A zöld tea antioxidáns hatása huszonötszöröse is lehet a C és E vitaminénak.Fogyókúrázóknak kötelező!

Fogyókúrázóknak kötelező a zöldtea fogyasztása!

Egy klinikai vizsgálat során magas zsírtartalmú étrenden lévő férfiaknak egy csésze feketekávé koffeintartalmával egyenértékű zöldteát adtak. A kávé nem volt hatással a testsúlycsökkenésre, a zöldtea azonban igen. A zöld tea készítmény 4.5 %-kal növelte az elégetett zsír mennyiségét! Ez magáért beszél, ha Ön fogyókúrázik, a zöld teát ne hagyja ki!

Zöld teával a koleszterin ellen!

Ki gondolta volna, hogy az egyszerű zöldtea ugyanolyan hatékony lehet, mint a koleszterincsökkentő gyógyszerek? Igyon étkezések után zöld teát, és a kutatások szerint csökkentheti a véráramba kerülő koleszterin mennyiséget! Ezzel meg is előzte a magas koleszterinszint kialakulását! Ha Önnek magas a koleszterin szintje, kezdjen el zöld teát fogyasztani, így a koleszterin kisebb mértékben fogja elreteszelni az artériákat, csökkentheti az érelmeszesedés kockázatát!

A zöld tea védelmet biztosít az ízületi gyulladásokkal szemben

Ez a zöldtea legkevésbé jól ismert tulajdonsága. A zöldtea ugyanis gyulladáscsökkentő hatású. Ha pedig csökken a gyulladás, kevésbé sajognak az ízületeink! Zöld tea a rákos elváltozások ellen! A zöld tea meggátolja a daganatos sejtek fejlődését. A zöld teában található EGCG úgy gátolja meg a daganatos sejtek fejlődését, hogy azokat egy speciális enzimhez köti. A zöld tea különösen hatékony mell-, prosztata- és tüdődaganatok esetében.

Szabad-e zöld tea kapszulát fogyasztani ?

Nem csak, hogy szabad, de a zöld tea akkor a leghatékonyabb, ha zöld tea kivonatot tartalmazó kapszulát fogyasztunk. Kimutatták, hogy a zöld tea kiegészítők több antioxidánst juttatnak a szervezetünkbe, mint maga a zöld tea. Napi két kapszula zöld tea kivonat húsz csésze zöld teának felel meg: ez a mennyiség még a legnehezebb periódusokon is átsegíti.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.