Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EGY MEGCSALT FELESÉG

2009.03.25
Tipikus történet?
Brunner Mónika

 

Egy megcsalt feleség története: „Elárult és becsapott a férjem!”

Egy londoni szórakozóhelyen találkoztam a megtört és szomorú szemű Annával.
– Ne gondold, hogy mindig így néztem ki! – szabadkozik. – Az utóbbi hónapokban viszont magamra szedtem húsz kilót, úgy érzem, tönkrement az életem, és nem tudom, hogy valaha fel tudom-e dolgozni, ami velem történt.

Anna a gimnáziumi évek alatt ismerkedett meg későbbi férjével. Diákszerelemnek indult és hatalmas lángolás lett belőle. Húszéves volt, mikor férjhez ment. Most harminchárom, és válik.

– Mindig úgy gondoltam Dávidra, mint arra a férfira, aki a gyermekeim apja lesz, nekem pedig hű és szerető férjem. Tíz éven át éltünk együtt, és ugyan voltak jelek arra, hogy a férjem talán más nőknek is udvarol, mindig kimagyarázta a gyanús helyzeteket. A fordulópont akkor következett be a kapcsolatunkban, mikor három éve kirúgták a munkahelyéről, és elhatározta: Londonban fog dolgozni. Megbeszéltük, hogy amint lehetséges, én is utána megyek. Egy év telt el úgy, hogy nem is láttuk egymást, de persze szinte naponta tartottuk a kapcsolatot. Eljött az idő, én is kiköltöztem.
Ő akkora már egy számítógépes cégnél dolgozott, nekem pedig sajnos nem találtunk jó munkahelyet, így pincérnőként helyezkedtem el. Nem szerettem a munkámat, furcsa volt a londoni élet, de bizakodva tekintettem a jövőbe. A férjem azonban megváltozott. Már nem volt olyan odaadó, éreztem, hogy valami nincs rendben, de nem tudtam megfogalmazni, hogy mi lehet a baj.
Egyik nap otthon hagyta a telefonját. Üzenete érkezett, én pedig megnéztem. Egy számomra ismeretlen nő azt írta neki, hogy már alig várja, hogy aznap este újra találkozzanak. A férjem azt mondta, hogy este a kollégáival vacsorázik, de hazudott nekem. Felhívtam a nőt, és bemutatkoztam neki: én vagyok Dávid felesége. Először mindent tagadott, de aztán beismerte, hogy igen, tudott rólam, de szereti Dávidot, aki azt mondta neki, hogy el akar válni tőlem, csak a megfelelő alkalomra vár...
Összetörtem. Amikor hazajött a férjem, szembesítettem az árulásával, de csak hazudni volt képes. Azt mondta, hogy ez a nő már évek óta nyaggatja, nem száll le róla, és most elhatározta, hogy tönkreteszi a házasságát is. Mondtam neki, hogy rendben, akkor küldünk egy üzenetet a telefonjáról a nőnek azzal, hogy „Mindent megbeszéltem Annával. Téged szeretlek. Elválok.” És ha a nő tényleg hazudik, a válaszából ki fog derülni. A férjem nem akarta. De én elvettem a telefonját, bezárkóztam a fürdőszobába, és elküldtem az üzenetet. Amire jött is a válasz: „Drága szerelmem, tudtam, éreztem, hogy megteszed és nem volt hiába a hónapokon át tartó kétség.” Ott ültem a kád szélén és valami megszakadt bennem.
Kimentem a férjemhez, megmutattam neki az üzenetet. Ő pedig elkezdett könyörögni, hogy bocsássak meg neki. Képtelen vagyok megbocsátani. Most válunk. És jól döntöttem, mert ő azóta a szeretőjével él. Én pedig tönkrementem ebbe a helyzetbe. Nem tudom, képes leszek-e valaha feldolgozni...?
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.